Boekpresentatie Tussen Repressie en Provocatie

In een afgeladen vol Pand54 presenteerde onderzoeker en publicist Luc Brants vanmiddag het boek Tussen Repressie en Provocatie, geschiedenis van de emancipatie van homoseksuele mannen en lesbische vrouwen in Eindhoven 1948-1990.

Het boek, geschreven door Luc Brants, is het resultaat van het historisch onderzoek dat hij in opdracht van COC Eindhoven en regio heeft verricht. Het behandelt de geschiedenis van de LHBT-emancipatie in de stad Eindhoven tussen de late jaren veertig, toen een poging om er een afdeling van het COC in het zuiden van het land te beginnen door de politie werd verhinderd, tot de vroege jaren negentig, toen de gemeente Eindhoven een integraal LHBT-emancipatiebeleid vaststelde.

Deze geschiedenis vond plaats tussen, enerzijds, repressie zoals die tot uitdrukking kwam in een actief beleid van de zedenpolitie om homoseksualiteit te bestrijden in de jaren veertig en vijftig en, aan de andere kant, de provocerende manier waarop de Roze Driehoek vanaf 1978 zowel de inwoners als de bestuurders van de stad Eindhoven uitdaagde om seksuele en genderdiversiteit onder ogen te zien en er mee om te gaan.

Surf via deze link naar Bol.com om het boek te bestellen